Onze selectie van wijnen 

We looked for a wine-pairing with our meals so you may savour wines that perfectly match and even highlight the flavour of our dishes.

We now found the right partner who understands and shares our passion for the products : Chabrol Wines.

You will receive your bottle(s) of wine together with your Menu and you will only have to look after your guests and enjoy your meal!

Het verhaal... 

Chabrol werkt voornamelijk met kleinere domaines, bodega’s en wijnhuizen. Altijd gaat Chabrol op zoek naar wijnmakers die, boven alles, authentieke, mooie, zuivere wijnen willen maken. Wijnen die garant staan voor de terroir en geschiedenis van de streek. Van toegankelijke huiswijnen, tot complexer bio-dynamisch tot prachtige kwaliteitswijnen van bijzondere makers die onderdeel maken van de hoogste classificaties. Wijn waarin de liefde en gedrevenheid van de wijnboer te proeven is en achter elke fles een verhaal schuil gaat.

De eigenaar van Chabrol, non-conformist Rex Neve, ontregelde de gevestigde wijnorde toen hij op z’n fluoriscerende gympen de eerste Chabrol opende in Amsterdam. Dit is karakteristiek gebleken voor zijn visie voor Chabrol. Chabrol zoekt altijd naar vernieuwende concepten die met hetzelfde gevoel naar hun product kijken; met hoog aanzien voor authenticiteit en passie. 


Wijnen voor het zomermenu

fullsizeoutput_6de.jpeg

Château Paradis

Rosé des Côteaux d’Aix en Provence, 2016

De wijngaarden van Château Paradis zijn gestiueerd in het midden van de Provence en wel 50 jaar oud. Wijnmakers Xavier en Odile Tieblin zijn erg trots op hun Provencaalse roots en proberen in elke wijn voor het speciale terroir van de ranken naar voren te brengen. De unieke combinatie van bodemsoorten, namelijk; kalk, klei, zand en stenen geven de Paradis haar speciale karakter. De klei geeft de wijn kracht en structuur, het zand zorgt voor finesse en subtiele florale tonen, terwijl de souplesse, het ronde karakter en het fruit door de kalkbodem naar voren worden gebracht.

De rosé is licht en zalmroze van kleur. In de neus treden de geuren van wit fruit en bloemen met subtiele kruidige tonen tegemoet. In de mond een prachtige balans tussen rondheid en frisheid waarbij een lange fruitige afdronk de wijn afmaakt. Perfect als aperitief om het palet te ontwaken, alsmede een mooie, gestructeerde metgezel voor barbecue gerechten door haar complexiteit.

Favoriet bij: Brochettes de poulet mariné aux abricots, miel & romarin / Côtelettes d’agneau / Brochettes de porc aux épices colombo. 

Prijs per fles 75cl : 14,2 euros. 


fullsizeoutput_6e0.jpeg

Clos Bellane

Blanc, Côtes du Rhône Villages Valréas, 2015

Op 410 meter hoogte, tegenover de Mont-Ventoux, zuid-oostelijk van Valréas liggen de wijngaarden van Clos Bellane van Stéphane Vedeau. Stephane groeit klassieke Rhône druiven en voor deze Blanc heeft hij gekozen voor een blend van Marsanne en Viognier. Doordat de wijngaard voor deze wijn ligt op een heuvel op hoogte ligt, wat typisch is voor wijnen uit de noordelijke Rhône en beplant is met druiven die juist de signatuur van de zuidelijke Rhône zijn, maakt het dat deze wijn uniek is.

Steenfruit in de neus met kruidigheid en een hint van honing. Het is een ronde, mondvullende wijn die precies genoeg frisheid heeft, waardoor hij een prachtige spanning kent en sterk overeind blijft bij veel verschillende gerechten.

Favoriet bij: Papillottes de saumon aux asperges of Rillettes de canard

 Prijs per fles 75cl : 15,6 euros 


fullsizeoutput_6e1.jpeg

 

Bestellen !

mapetitecuisineamsterdam@gmail.com

+ 31 6 57 63 03 03 

Jacob Obrechtstraat

1071KE Amsterdam

Domaine de la Métairie d'Alon

Pinot Noir, Haute Vallée de l'Aude, 2013

Deze Pinot Noir van Jean-Louis Denois komt uit de koelste wijngaarden in de Languedoc. In de neus peperig en het fruit van een grote Bourgogne Pinot Noir met o.a. tonen van Morello (zure kers). De wijn is kruidig, licht, mooi fris en heel elegant. Terwijl wijnen uit de Languedoc bekend staan om hun kracht, verkiest Denois voor zijn wijnen altijd elegantie boven kracht.

De afdronk is lang en fris, waardoor de wijn ook iets gekoeld geschonken kan worden op lange, zwoele zomeravonden. Zeer passend bij gegrild vlees en zelfs kazen.

Favoriet bij: Brochette de boeuf mariné à la bière of Rillettes de canard

Prijs per fles 75cl : 16,5 euros