Mijn naam is Emilie, geboren in Parijs en opgegroeid in een familie die oorspronkelijk uit de Périgord komt. Ik ben dit jaar samen met mijn echtgenoot verhuisd naar Amsterdam, alwaar “Ma Petite Cuisine” is begonnen.

Ik ben al vele jaren een enthousiaste kok. Ik geniet van het gehele proces van koken: het uitzoeken van het juiste stuk vlees op de markt, het verzamelen van alle ingrediënten om een maaltijd te bereiden, stap voor stap, het opnieuw en opnieuw proeven van de saus.

De kooklessen die ik heb gevolgd in Parijs, zowel bij kleine als bekende culinaire scholen, hebben mijn kookkunsten versterkt, ik heb geleerd dat het meest belangrijke aspect van de dagelijkse kookervaring is: respect hebben voor het product, dat zal je belonen. Het mengen van honderden specerijen zal uw maaltijd niet beter doen smaken.

De producten waarmee ik het liefst kook? Les Volailles, zoals Faisan & Pintade, in een romige saus met als basis Échalote & Vin Blanc


ONZE PRODUCTEN & INGREDIËNTEN

Wij koken dagelijks met verse producten geselecteerd op de lokale markten in Amsterdam, in het bijzonder van het Food Center waar wij een grote verscheidenheid aan producten van topkwaliteit vinden. Sommige specifieke specerijen en producten worden rechtstreeks in Frankrijk gekocht (zoals piment d’Espelette, morilles séchées, oranges confites, pralines roses...).

FullSizeRender 2.jpg